Margaret Island

Néhány fiatal ül a margitszigeti platánok alatt és énekel meg zenél. Népdalok, tábortüzek repertoárja, napjaink akusztikus-folk-pop slágerei, ami épp eszükbe jut. Aztán írni kezdenek, aztán stúdiózni, aztán koncertezni… és mindenki látja, hogy ez jó. És mindenki hallja is, hogy ez jó. Papírhajón Bolyongó, tiszta derű, elragadó akusztikus zene: ez a Margaret Island.

Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint triója az egyik legsikeresebb pályakezdő zenekar jelenleg a hazai könnyűzenei palettán. Fellépéseik alkalmával pedig további, tehetségüket már bizonyított fiatal zenészekkel egészülnek ki. A Margaret Island 2013 őszén alakult, de már nehéz számon tartani, hogy összesen hány koncerten vannak túl, a világ hány pontjáról küldtek papírhajót ábrázoló fotókat a rajongók az együttes Facebook-oldalára, vagy hányan zengték velük a Nem voltál jó refrénjét a fesztiválokon.
2015 szeptember elsején jelent meg első nagylemezük ‘’EGYSZER VOLT’’ címmel. Az A38 hajón tartott lemezbemutató koncertre minden jegy elkelt.

Imádnak utcazenélni, szeretik a spontán zenéléseket, így stúdióban és koncerteken mindig picit más felállásban játszanak.

Az alig másfél éves zenekar meghívást kapott a Petőfi Rádió és Volt produkció által megrendezett Nagyszínpad tehetségmutatóra. Ezt követően országos ’’Bolyongó’’ turnéra indultak, amely keretein belül felléptek az ország összes jelentős fesztiválján (Sziget,Volt, Strand, SZIN, Művészetek Völgye, Campus stb…) és meghívást kaptak Franciaországba is.
Megjelenő dalaikat az ország minden pontján sugározzák az országos és vidéki rádióállomások. A legnézettebb videómegosztón videoklipjeik nézettsége közel kétmillió kattintást számlálnak.

Legfrissebb szerzeményükhöz a nyári Bolyongó Turné adta az ihletet és road movie-t forgattak Eső című dalukhoz. 2016-ban megjelent második nagylemezük ‘Bakancslista’ néven.

Zenei díjak/elismerések:
2016. Aranylemez – Egyszer volt
2016. Akvárium Klub Nagyhall – Bakancslista Lemezbemutató koncert
2016. Akvárium Klub Nagyhall – Teltházas 2. Születésnapi koncert
2016. Petőfi Zenei Díj jelölt 3 kategóriában
2016. Comet jelölt 2 kategóriában
2016. Fonogram Díj nyertes: Az év felfedezettje
2016. Fonogram Díj jelölt 2 kategóriában
2015. A38 hajó – Teltházas Egyszer volt lemezbemutató
2015. A zenekar első nagylemeze már megjelenése hetében a MAHASZ eladási lista 2. helyére kerül
2014. Hangfoglaló Magyarország Fődíj
2014. Az év zenei felfedezettje: Füstös Bálint

Members:
Lábas Viki – ének
Füstös Bálint – gitár
Törőcsik Kristóf – basszusgitár

Verók Tomi – gitár
Koltay Kurszán – billentyűk
Gerendás Dániel – dob
Sárkány Berci – ütős hangszerek

Gold Record / Rebel Music kiadványok:
2015 // Maniac Marathon (dal)
2015 // Nem voltál jó (dal)
2015 // Csillagtalan (dal)
2015 // Egy lány sétál a domboldalon (dal)
2015 // Egyszer volt (ALBUM)
2016 // Libikóka (dal)
2016 // Sárga Levelek (dal)
2016 // Bakancslista (ALBUM)
2017 // Arany lemez (ALBUM) [az Arany János emlékévre készült, több előadó közreműködésével készült lemez]